Zašto je mene Deda Mraz prestao da posećuje

„Velike devojčice ne veruju u Deda Mraza“

Tako mi je, pre X godina, sredovečna komšika razbila iluzije o debeljuškastom dekici, koji se spušta niz dimnjak, svake novogodišnje noći.

xmas-cartoon-1

Samo se onesvestio

‘Ajde sad, po strani što nismo ni imali dimnjak u kući, već kakvu slamčicu, koju ni odžačar nije mogao pošteno da očisti, pa bi nas redovno zagušivala kad god bi upalili nekadašnjiu peć na naftu. Tu i tamo smo par puta mogli odleteti i u vazduh, jer smo takođe imali i plinsku bocu u istoj prostoriji ali ta nepredvidivost i jeste bila draž naše kuće… Nikad nisi bio načisto da li ćemo taj dan zvati vatrogasce ili praviti vatromet.

Nego.. I pre nego mi komšika rasturi detinjstvo, oduvek sam se pitala kako se Debeljko provlačio kroz dimnjak, a nije da nije bilo poklona na novogodišnje jutro. Doduše, bilo je poklona sve nekih obojenih u braon i crnu a ne roze i lila kako sam ja želela. Sumnjiva je meni bila čitava ta situacija, jer sam redovno pisala Deda Mrazu da mi ne ove godine ne donese braon čizme na pertlanje, nego roze na čičak ali je redovno mašio porudžbine i donosio ili grebavi džemper ili košulju davilicu, u dezenu karirano. Ja, oduvek želela barbike a redovno dobijala mozgalice.

Jedne godine Deda Mraz nije došao uopšte. Ne zato što nisam bila dobra devojčica te godine, nego što je nenadano bolest rešila da poseti moju porodicu.

Odrasla sam te godine naglo, zaboravila sam na sve poklone koje nisam želela i samo htela još malo vremena…

Iako ponekad bude prekasno i bolest ne može da se kontroliše, koju godinu kasnije sam odlučila kako ću učiniti sve što je u mojoj moći da budem što duže sa svojim najrođenijima, kao i oni što duže samnom.

Ove godine budite sebi Deda Mraz i poklonite i sebi i drugima svoj najbitniji resurs – vreme!

 

A ovi pokloni bi možda mogli da vam pomognu u tome:

  1. Par patika – jer onda neće imati izgovora da ne krenu bar da šetaju nekoliko puta nedeljno po najbližem parku, možda i za trk oko Ade ili šta god da vam se radi!
  2. Kuvar zdrave ishrane – koji je ima zdrave i ukusne recepte, jer nije zdrava hrana samo korenje. Može biti i jako ukusna!Evo nekih besplatnih i ostalih knjiga.
  3. Pulsmetar – da biste imali napismeno koje vam situacije “oduzimaju dah” i ubrzavaju puls.
  4. Članarina za teretanu, grupni program ili bazen – jer svi zaslužujemo potpuno funkcionalno telo.
  5. Knjiga ili kurs – jer bi pored tela, mogli bildovati i mozak. Neki krimi roman za hladne Januarske dane.
  6. I poslednje i nikako najmanje bitno– poklonite svoje društvo i zagrljaj, jer jednostavno nedostajemo jedni drugima!

Ovaj tekst je deo akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria.
Praznici nam stižu!

Comments

comments

Iron Mima

Runner/triathlete, IRONMAN Wannabe, blogger wannabe , Software Tester. Bullet-proof

Da čujem vaš komentar!