Milion razloga da se bućnete u bazen

I tako,  dok napolju grmi i dok se priprema još jedan potop, ja razmišljam o bazenu.

Setila sam se kako me je bazen jedne predvečeri, posle posla, oslobodio stresa. Potopljena do vrata sedela sam u vodi i posmatrala kako zalazi sunce. Još jedan koktelčić i bila bi to savršena slika.

Bonazza je trajala do trenutka kad je spasilac zazviždao iznad glave da je fajront.

U tom istom bazenu sam videla da planiraju tokom čitavog leta da drže akvarobik pa mi je palo na pamet da bih mogla da potražim neke vežbice za vas na internetu. Nekoliko puta sam u prošlosti odlazila na akvarobik (ili hidrobik, kako ga negde zovu) i posle takvog sata, provedenog u vodi, bivala preporođena! Nikakva težina u nogama, nikakva upala mišića sutradan.

Zato, evo jednog videa koje možete probati prvom prilikom u jezeru, bazenu ili moru:

Neki reumatolozi preporučuju vežbanje u vodi za povećavanje fleksibilnosti, bez izlaganja zglobova stresu. Voda je najbolja okolina za povećavanje fleksibilnosti. Takođe, vežbanje u istoj pomaže u očuvanju mentalnog zdravlja.  A, dobro je i za smanjenje telesne težine (iako su mišljenja podeljena). U svakom slučaju, ako budete plivali sat vremena spržićete oko 500 kalorija. Što ste brži – više kalorija trošite.

Pogledajte još ove vežbe (ima ih 40+), pa nađite one koje vam se najviše dopadaju i javite mi u komentarima kako vam se čine!

 

Comments

comments

Iron Mima

Runner/triathlete, IRONMAN Wannabe, blogger wannabe , Software Tester. Bullet-proof

Da čujem vaš komentar!